Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Χοιρινό με κάρυ και πράσα


Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 χούφτα κουκουνάρι
  • χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: 
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το κάρυ και περνάμε τα κομμάτια κρέατος να καλυφθούν καλά.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το χοιρινό και αφήνουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια να ροδίσουν και αυτά και έπειτα το πράσο να σοταριστεί.
Σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λίγο νερό για να μαγειρευτεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.

Σερβίρουμε με ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου