Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κρασάτο κοτόπουλο | Sarapli Tavuk

Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από το τούρκικο οδηγό μαγειρικής "Altin Tabak"

Υλικά:
1 κοτόπουλο 1 κιλό περίπου, τεμαχισμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδί δεντρολίβανο
1/2 λίτρο κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο, στεγνώνουμε και καψαλίζουμε. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το σησαμέλαιο και μία κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί, μετά το κλαδάκι του δεντρολίβανου, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τελευταίο το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο χύνουμε το κρασί τριγύρω στην κατσαρόλα να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο. Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα, πετάμε και το δεντρολίβανο και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να βράσει και μόλις σκουρύνει προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μόλις δέσει η σάλτσα περιχύνουμε το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου