Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σως γιαουρτιού


Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
  • 1 κουτ/άκι του γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουτ/άκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να δέσουν τα υλικά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Για της σως: Εγώ χρησιμοποίησα ραβδομπλέντερ και χτύπησα όλα τα υλικα της σως μαζί. Διαφορετικά ψιλοκόβεται το μαϊντανό και σε ένα μπωλάκι ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί.

Απολαμβάνουμε ζεστά ή και κρύα με πατατούλες φούρνου και πιτούλες...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου