Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Μακαρόνια αλλιώς... (μακαρονοκεφτέδες)


Τούρκικη συνταγή (μπελαλίδικο αλλά ωραίο!)


Υλικά:
  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 3/4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κασέρι
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος
  • αλάτι-πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
  • Φτιάχνουμε μια σχετικά σιφχτή μπεσαμέλ: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε συνέχεια να ψηθεί λίγο και ρίχνουμε το γάλα χλιαρό προς ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβωλιάσει. 
  • Μόλις γίνει η μπεσαμέλ κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Ενώνουμε με μακαρόνια, το τριμμένο κασέρι και το σαλάμι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
  • Πλάθουμε κεφτέδες τους βουτάμε στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου