Τούρκικη συνταγή (μπελαλίδικο αλλά ωραίο!)
Υλικά:
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 3 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 3/4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κασέρι
- 100 γρ. σαλάμι αέρος
- αλάτι-πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
- Φτιάχνουμε μια σχετικά σιφχτή μπεσαμέλ: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε συνέχεια να ψηθεί λίγο και ρίχνουμε το γάλα χλιαρό προς ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβωλιάσει.
- Μόλις γίνει η μπεσαμέλ κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Ενώνουμε με μακαρόνια, το τριμμένο κασέρι και το σαλάμι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Πλάθουμε κεφτέδες τους βουτάμε στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου