Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα με λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης

 

Μία από τις λίγες μακαρονάδες που έτρωγα μικρή ήταν σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα με λουκανικά φρανκφούρτης. Όταν έκανε η μαμά μου μακαρόνια με κιμά σε μένα έκανε με λουκανικάκια ή κεφτεδάκια. Ήμουν δύσκολο παιδί στο φαί μικρή...
Βλέποντας στο σούπερ μάρκετ τα λουκάνικα σκέφτηκα hotdog και την παιδική μου αγαπημένη μακαρονάδα. Τώρα πλέον που μεγάλωσα και δεν είμαι δύσκολη στο φαί, αλλά αντίθετα νομίζω ότι λίγα είναι τα πράγματα που δεν τρώω έκανα την μακαρονάδα ενισχύοντας την με μανιτάρια, πιπεριά και κρεμμυδι.  


Υλικά για τη σάλτσα

  • 4-5 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1-2 πιπεριές σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες τριμμένες (ή έτοιμη σάλτσα τριμμένη ντομάτα)
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ένα λεπτό και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέτουμε ζεστό νερό, περίπου 1/2 φλυτζάνι (μπορούμε να βάλουμε από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια). Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.  

Αφού βράσουν τα μακαρόνια μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα μαζί με τη σάλτσα ή σερβίρουμε τη σάλτσα από πάνω.

Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου