Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Banana bread - Μπανανοκέηκ

Σου μείνανε μπανάνες που δεν έφαγες, άρχισαν να μαλακώνουν και να μαυρίζουν; 

Μην τις πετάς, φτιάξε ένα υπέροχο μπανανοκέηκ. Υπέροχο για πρωινό, για τον καφέ ή απλά για να γλυκαθείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πρόσφατα μέσω ομάδας του fb μου χάρισαν κάτι ξένα βιβλία μαγειρικής. Είδα μια συνταγή για banana bread με καρύδια και αλεύρι ολικής. Προσάρμοσα τη συνταγή στα υλικά που είχα και έκανα κάποιες αλλαγές. 

Το έκανα λοιπόν απλό μόνο με μπανάνα, μπορείτε όμως να το ενισχύσετε προσθέτοντας σταγόνες σοκολάτας ή κάποιο ξηρό καρπό όπως καρύδια.




Υλικά:

  • 150 γρ. μαργαρίνη ή σούπερ φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 160 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα μισή καστανή μισή λευκή)
  • 3 μεσαία αβγά
  • 2 κουταλιές baking powder
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 3 κουταλιές γάλα


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. 

Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πατάμε να διαλυθούν. Τις προσθέτουμε στο μείγμα μας κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ξύσμα. 

Αναμιγνύουμε ξεχωριστά το αλεύρι με το baking, το αλάτι και την κανέλα. Το προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ με το γάλα, στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας με μια μαρίζ (αναδιπλώνοντας το μείγμα) μέχρι να ενσωματωθούν.

Κανονικά το ψήνουμε σε μακρόστενη φόρμα αλλά επειδή δεν είχα εγώ το έψησα σε μια μικρή στρογγυλή φόρμα 20 εκ. Βάζουμε λαδόκολλά στη φόρμα την οποία βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. 

Ψήνουμε περίπου 1 ώρα (δοκιμάζουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και ελέγχοντας να βγαίνει καθαρό) 

Το βγάζουμε από τη φόρμα κι αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου