Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Πιλάφι με ντομάτα

 

Μια καλή ιδέα για να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο λευκό πιλάφι είναι να το κάνουμε με ντομάτα. Συνόδεψε υπέροχα τις μπριζόλες μας. Δοκιμάστε το!


Υλικά:

  • 3-4 ντομάτες (ανάλογα το πόσο ντοματένιο το θέλετε)
  • 2 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
  • 3 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη 
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο ζαχαρη
Εκτέλεση
Για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, τις μπλανσάρουμε (βουτάμε) σε βραστό  νερό. Μετά από λίγο της βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Αν θέλετε αφαιρείται και τα σπόρια (εγώ τα άφησα) και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που θα κάνουμε το πιλάφι, προσθέτουμε και το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι ντομάτες και να διαλυθούν. Μόλις γίνουν προσθέτουμε το ζεστό νερό ή ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι  και ρίχνουμε το ρύζι που έχουμε ξεπλύνει πρώτα με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το πιλάφι να μαγειρευτεί. Όταν κλείσουμε το μάτι το σκεπάζουμε με μια πετσέτα 5-10 λεπτά να τραβήξει τα περιττά υγρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου