Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ριγκατόνι με καπνιστή πέστροφα




Υλικά για 4 μερίδες:
  • 300γρ. πακέτο ριγκατόνι
  • 1 πακέτο καπνιστή πέστροφα
  • 1 χούφτα κάππαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
  • Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα νερό για να βράσουμε ριγγατόνι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και έπειτα τα ριγκατόνι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (γύρω στα 10 λεπτά).
  • Παράλληλα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε τη πέστροφα και την κάππαρη. 
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά και σβήνουμε με ρακή.  
  • Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές από το νερό των μακαρονιών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε). Σουρώνουμε τα μακαρόνια και αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την πέστροφα. 
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν και σβήνουμε τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου