Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Μαρμελάδα φράουλα με κανέλα

Τώρα που είναι η εποχή τους ευκαιρία να κάνουμε μαρμελάδα φράουλα...
Η μαμά μου λέει όταν κάνει μεγάλες φουσκάλες στο βράσιμο η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Να πω την αλήθεια ποτέ δεν το κατάλαβα και στην πρώτη μου προσπάθεια να κάνω μαρμελάδα, αντί για μαρμελάδα έκανα καραμέλα... οπότε πλέον κάνω το κόλπο να την κρυώνω στο πιατάκι...



Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, και της σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Βάζουμε και το ξύλο κανέλας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε 1 ώρα.
Μετά την ώρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμη βάζοντας λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι να κρυώσει.
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και γεμίζουμε προσεκτικά τα βαζάκια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου