Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

SULTAN RESAT PILAVI / Το πιλάφι του Σουλτάνου


Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από Τούρκικο Οδηγό Μαγειρικής

Υλικά: 
1 μελιτζάνα • 3 φλυτζάνια ρύζι • 8 κουτ. σ. βούτυρο • 2 κουτ.σ. αλεύρι • 1 ντομάτα • 200 γρ. κιμά (εγώ προτίμησα πρόβειο) • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί • 4 φλυτζάνια ζωμό • αλατοπίπερο.

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε το ρύζι και το μουσκεύουμε για μία ώρα σε αλατόνερο. Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε. Σε ένα σκεύος βάζουμε να κάψουμε 1 κουτ. σ. βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και το σωτάρουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα το ζωμό και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 17-20 λεπτά.
Κόβουμε τη μελιτζάνα ξεφλουδισμένη σε κυβάκια, τα αλευρώνουμε και ψήνουμε σε τηγάνι με 2 κουτ. σ. βούτυρο. Αφού ψηθούν τα στραγγίζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα λάδια και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο.
Καθαρίζουμε τη ντομάτα και την ξεσποριάζουμε, την κόβουμε επίσης κυβάκια και την ψήνουμε σε ένα σκεύος με 1 κουτ. σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Αφού μουσκέψουμε το ψωμί το σφίγγουμε να φύγουν τα υγρά και το τρίβουμε στον κιμά, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος φουντουκιού, τα αλευρώνουμε και ψήνουμε σε τηγάνι με 1 κουτ. σ. βούτυρο.
Βγάζουμε το πιλάφι από το φούρνο βάζουμε τις μελιζάνες και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ησυχάσουν για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και με γιαούρτι αν σας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία!

2 σχόλια: