1 κιλό κιμά, μισό μοσχαρίσιο, μισό αρνίσιο • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες • 4 φέτες ψωμί, μόνο την ψίχα μουλιασμένες και στραγγισμένες • 1 κουτ/ακι κύμινο σε σκόνη, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο • αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα
1 κουτί κονκασέ χτυπημένο στο μπλέντερ • 3 κουτ. σ. ελαιόλαδο • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί • 1/2 κουτ/άκι κύμινο • 1/2 κουτ/άκι πάπρικα • 1 ξυλάκι κανέλας • λίγη ζάχαρη • αλάτι κατά βούληση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μισή ώρα. Πλάθουμε επειτα τα σουτζουκάκια μικρά και τα ροδίζουμε σε ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Σάλτσα: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Βάζουμε τα σουτζουκάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτά για να "τραβήξουν" τη σάλτσα. Τα συνοδεύουμε με πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου