Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από Τούρκικο Οδηγό Μαγειρικής
Υλικά:
1/2 κιλό αρακά • 1 φέτα πανσέτα • 1 καρδιά μαρουλιού • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια • 1 ματσάκι μαϊντανό • 30 γρ. βούτυρο • αλατοπίπερο • όσο χρειαστεί ζωμό κρέατος
Πλένουμε τον αρακά και τον σουρώνουμε, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες. Τεμαχίζουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ροδίζουμε την πανσέτα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και έπειτα τον αρακά και το μαρούλι. Ανακατεύουμε να σωταριστούν ελαφρά και ρίχνουμε το ζωμό να σκεπαστούν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν. Αφού μαγειρευτεί ο αρακάς προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Εγώ το συνόδευσα με πιλάφι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου