Υλικά: 250 γρ. βοδινό κιμά • 500 γρ. πρόβειο κιμά • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο • 1 κρεμμύδι • 2 αυγά • 2 κουτ. κόκκινο πιπέρι, αλάτι.
Ζυμώνουμε αρχικά τους κιμάδες και έπειτα προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και θρυψαλιασμένο και ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το ζουμί από το κρεμμύδι (το τρίβουμε και το στύβουμε) και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε κανά μισάωρο στο ψυγείο και έπειτα τα πλάθουμε μακρόστενα σε πάχος περίπου δακτύλου και μακριά. Τα περνάμε στα σουβλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα 4-5΄ λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου