Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

IMAM BAYILDI με κολοκύθια

Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από Τούρκικο Οδηγό Μαγειρικής


Υλικά: 
1 κιλό κολοκύθια • 3 φλυτζ. λάδι • 4 κρεμμύδια • 3 ντομάτες • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 1/2 ποτήρια νερό • 6 σκελίδες σκόρδο • αλάτι • 1 κουτ/άκι ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με 1 φλυτζάνι λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τα 3/4 του μαϊντανού και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος να ψηθούν για 2 λεπτά.
Ξύνουμε ελαφρώς τα κολοκύθια εξωτερικά και τα χαράζουμε κατά μήκος στα 4 χωρίς να κόψουμε μέχρι τις άκρες. Τα στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και 1 φλυτζάνι λάδι και ψήνουμε 20΄ λεπτά σε δυνατή φωτιά κουνώντας που και που το σκεύος. Αμα μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με τη σύβραση τις χαραγμένες πλευρές. Τα ξαναστρώνουμε στην κατσαρόλα ή σε ταψί περιχύνουμε με λάδι, 1 1/2 ποτήρι νερό και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου