Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / ARMUT ADDIS ABABA






Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε 1 κουταλιά βούτυρο, 3 κουταλιές αλεύρι, 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές σκούρο κακάο και 1 φλυτζάνι κρύο γάλα.


Σε αυτό ρίχνουμε σιγά σιγά 1/2 λίτρο βρασμένο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 μπωλ και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε 5 αχλάδια καθαρισμένα ολόκληρα να βράσουν με 2 ποτήρια λευκό κρασί και 2 φλυτζάνια ζάχαρη. Άμα μαλακώσουν βάζουμε κάθε ένα στο κέντρο του μπωλ με την κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου