Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ / SARAI ISI IRMIK HELVASI



Υλικά: 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι •  2 1/2 ποτήρια γάλα • 1 φλυτζανάκι του καφέ αμυγδαλόψιχα • 4 1/2 φλυτζανάκια του καφέ βούτυρο • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη άχνη • 1 κουταλιά βανίλια • 3/4 ποτηριού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και (αρχίζουν τα δύσκολα) ανακατατεύουμε συνέχεια για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να αλλάξει χρώμα. Επειτα προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε και το γάλα ζεστό και την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε συνέχεια για άλλα τρία λεπτά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια πετσέτα και το καπάκι και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να ξεκουραστεί. Τέλος ανακατεύουμε τον χαλβά να γίνει θρεβουλιαστός... και σερβίρουμε εγώ τον προτιμώ ζεστό με μπόλικη κανέλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου