Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κριθαρότο με Λαχανικά



Αυτή η συνταγή δεν είναι πολίτικη, είναι δική μου έμπνευση με ότι είχα στο ψυγείο, στον άντρα μου άρεσε πολύ...!


Υλικά: 1 μεγάλο καρότο, 1 μεγάλο κολοκύθι, 1-2 κρεμμύδια, 250 γρ. κριθαράκι, 1 lt περίπου ζωμό κοτόπουλου, 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο

Εκτέλεση: Έκοψα το καρότο και το κολοκυθάκι σε κύβους και τα έβαλα να βράσουν στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε το ζωμό.
 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα λαχανικά και σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε.
 Μόλις πιει το νερό του ξαναρίχνουμε ζωμό και ανακατεύουμε να μην κολήσει, όπως κάνουμε και με το ριζότο...συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να χυλώσει. Τέλος ρίχνουμε και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο. Όταν γίνει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου