Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πολίτικο κοτόπουλο με μπαχαρικά / TAVUKLU HAREM PILAVI




Υλικά: 1 κοτόπουλο 1.200γρ. περίπου τεμαχισμένη • 50 γρ. μαργαρίνη • 2 κρεμμύδια τριμμένα • 3 σκελίδες σκόρδο • λίγο βασιλικό • 2 γαρύφαλλα • 1 πρέζα κακουλέ • 1 πρέζα σαφράν • 1 πρέζα κύμινο • 1 κουτ/ακι κοπανισμένο κόλιανδρο • μαύρο πιπέρι • 4-5 αμύγδαλα • 1 κεσέ γιαούρτι • αλάτι


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες και πασαλείφουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Σε ένα σκεύος  λιώνουμε το βούτυρο  και ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο να σωταριστούν. Ρίχνουμε το βασιλικό, τα γαρύφαλλα και το αλάτι, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να κοκκινήσουν και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε λίγο λίγο τη μαρινάδα και αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Άμα ψηθεί το κοτόπουλο σερβίρουμε με πιλάφι με φρέσκο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου