Υλικά:
1 πακέτο (500γρ.) φασόλια ξερά μικρά • 3 λουκάνικα χωριάτικα • 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες • 1 καρότο κομμένο σε φέτες • 1 φλυτζάνι ντοματάκια κονκασέ κομμένα • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών • 1 καυτερή πιπερίτσα • αλάτι • πάπρικα • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, το πράσο και την πιπεριά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για άλλο λίγο. Έπειτα ρίχνετε τα φασόλια και τα καρότα και τέλος τη ντομάτα και ζωμό.
Όταν το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την πάπρικα την καυτερή πιπεριά και το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς τα φασόλια και να χυλώσει το φαγάκι. Αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου