Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πολίτικα Κουλουράκια Γλυκάλμυρα


Υλικά:

  • 1 βιτάμ λιωμένο
  • 1 ποτήρι λάδι και κάτι
  • 1/2 ποτήρι νερο ή γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 7 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι ή 3 ψιλό
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
  • σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το λάδι, προσθέτουμε και το αλάτι και
το μαχλέπι.
Ανακατεύουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει
μια ζύμη εύπλαστη όχι πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε κουλουράκια τα απλώνουμε σε ταψί (ή απλώνουμε λαδόκολλα ή αλείφουμε το ταψί
με λίγο λάδι), αλείφουμε το αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου