Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Φασολάκια λαδερά

χωρίς πατάτες όπως τα φτιάχνουν οι πολίτισσες...


  Με την ευκαιρία των δώρων που κέρδισα από τη Δωδώνη,
ύστερα από τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της,
είπα να φτιάξω ένα λαδερό που ταιριάζει υπέροχα με τη φέτα Δωδώνη!


Υλικά
  • 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά  πελτέ ντομάτας
  • 3/4 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, και λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά καρέ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια όπως είναι από την κατάψυξη, τα ντοματάκια, τον πελτέ, λίγο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια πρώτη βράση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη (ίσα για να γλυκάνει η ντομάτα). Σκεπάζουμε και  αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια γύρω στη μισή ώρα. Ενδιάμεσα ελέγχουμε το αλάτι και τα υγρά του φαγητού.

Σερβίρουμε με φέτα που ταιριάζει πολύ λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ριγανη.
Καλή σας όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου