Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Γαριδομακαρονάδα με μαύρες ταλιατέλες


Πριν μερικούς μήνες ο άντρας μου είχε πάει επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία και έφερε διάφορα καλούδια, ανάμεσα σ' αυτά και διάφορα πακέτα μακαρόνια BELLA ITALIA. Μια και ήταν Αγίου Βαλεντίνου είπαμε να το γιορτάσουμε μαγειρεύοντας μαζί μια γαριδομακαρονάδα με μαύρες (από μελάνι σουπιάς) ταλιατέλες...

Υλικά:
  • 250 γρ. ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
  • 500γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες (εγώ εδώ χρησιμοποίησα Νο2 κατεψυγμένες)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκια τομάτα κομμένη σε μικρά καρέ χωρίς τα σπόρια
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι καυτερές ψιλοκομμένες (αναλόγως πόσο αντέχετε...)
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • λίγο μαϊντανό


Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αρκετό νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το νερό και βράζουμε σε αυτά τα μακαρόνια όσο χρόνο λέει το πακέτο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τις πιπερίτσες.  Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα και το χυμό ντομάτας, αλάτοπίπερο και ζαχαρίτσα και λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξερό θυμάρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφού βράσει η σάλτσα προσθέτουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε 1 με 2 λεπτά. (Αν θέλουμε καθαρίζουμε από πριν τις γαρίδες και ρίχνουμε τα κεφάλια αρχικά όσο βράζει η σάλτσα και έπειτα προς το τέλος, αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τις βρασμένες γαρίδες).
Συγχρόνως βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φέτα αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Απολαμβάνουμε με ουζάκι....!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου