Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βίδες με μπρόκολο και χωριάτικο λουκάνικο



Υλικά:
  • 1 μπρόκολο
  • 1/2 πακέτο βίδες
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
  • Κόβω το μπρόκολο (την βάση που είναι στην άκρη την πετάω, το υπόλοιπο ξεχωρίζω τις φούντες σε μέτρια κομμάτια και τα πιο σκληρά σημεία τα κόβω σε πιο μικρά κομμάτια). 
  • Βάζω νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και ρίχνω πρώτα τα πιο χοντρά κομμάτια του μπρόκολου και μετά από 5 λεπτά τις φουντίτσες, Βράζω 5 λεπτά και σουρώνω. Εγώ κρατάω το νερό και στο ίδιο νερό που είναι και ζεστό βράζω και τα μακαρόνια.
  • Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνω το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και έπειτα στη μέση. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το μετά το μπρόκολο. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το νερό των μακαρονιών που βράζουν.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε τις βίδες και αμέσως τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα! Προτιμάμε πάντα ελληνικά τυριά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου