Υλικά:
- 1 μπρόκολο
- 1/2 πακέτο βίδες
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Κόβω το μπρόκολο (την βάση που είναι στην άκρη την πετάω, το υπόλοιπο ξεχωρίζω τις φούντες σε μέτρια κομμάτια και τα πιο σκληρά σημεία τα κόβω σε πιο μικρά κομμάτια).
- Βάζω νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και ρίχνω πρώτα τα πιο χοντρά κομμάτια του μπρόκολου και μετά από 5 λεπτά τις φουντίτσες, Βράζω 5 λεπτά και σουρώνω. Εγώ κρατάω το νερό και στο ίδιο νερό που είναι και ζεστό βράζω και τα μακαρόνια.
- Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνω το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και έπειτα στη μέση. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το μετά το μπρόκολο. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το νερό των μακαρονιών που βράζουν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
- Σουρώνουμε τις βίδες και αμέσως τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα! Προτιμάμε πάντα ελληνικά τυριά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου