Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πλιγούρι με λαχανικά


Αρχίσαμε και τα νηστίσιμα... Καλή μας Σαρακοστή!
Αυτή τη συνταγή τη βρήκα σε ένα τηλεπεριοδικό, την τροποποίησα ελαφρώς με τα δικά μου γούστα, τη δοκιμάσαμε και αφού εγκρίθηκε και από τον άντρα μου... σας την παρουσιάζω!





Υλικά:
  • 250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια πλιγούρι μέτριο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί ή ρακί
  • 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι


Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη μία κουταλιά λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και το καρότο να σοταριστούν. 
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το λευκό κρασί..
  • Μετά από 1 λεπτό που θα έχει εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πλιγούρι και το ζωμό ή το νερό. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να ψηθεί το πλιγούρι. Σβήνουμε τη φωτιά μόλις το πλιγούρι έχει τραβήξει το ζωμό και έχει μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου