Αυτή τη συνταγή τη βρήκα σε ένα τηλεπεριοδικό, την τροποποίησα ελαφρώς με τα δικά μου γούστα, τη δοκιμάσαμε και αφού εγκρίθηκε και από τον άντρα μου... σας την παρουσιάζω!
Υλικά:
- 250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια πλιγούρι μέτριο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί ή ρακί
- 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη μία κουταλιά λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και το καρότο να σοταριστούν.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το λευκό κρασί..
- Μετά από 1 λεπτό που θα έχει εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πλιγούρι και το ζωμό ή το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να ψηθεί το πλιγούρι. Σβήνουμε τη φωτιά μόλις το πλιγούρι έχει τραβήξει το ζωμό και έχει μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου