Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ρεβύθια με πράσα


Και συνεχίζουμε με τα νηστίσιμα...
Ρεβύθια για σήμερα, τα οποία είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης, ισάξιας του γάλακτος και του κρέατος. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες , ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ κ.ά.



Υλικά:

  • 300 γραμ. ρεβύθια αναποφλοίωτα (γιατί το ασβέστιο βρίσκεται στη φλούδα)
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες(τις μικρές κόκκινες) εναλλακτικά λίγο μπούκοβο
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη


Εκτέλεση:

  • Μουσκεύουμε τα ρεβύθια 8-10 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό. 
  • Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε ξανά σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάζει αρκετά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν (να δαγκώνονται).
  • Μόλις βράσουν σουρώνουμε και πάλι τα ρεβύθια.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπερίτσες (ή μπούκοβο).
  • Μόλις μαραθούν λίγο πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αφήνουμε 2 λεπτά να ψηθεί.
  • Ρίχνουμε τα ρεβύθια και σκεπάζουμε με νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Δοκιμάζουμε ενδιάμεσα το αλάτι και διορθώνουμε.
  • Μόλις μαλακώσουν εντελώς όλα τα υλικά και αρχίζει να χυλώνει το φαί ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για όποιον θέλει....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου