Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Σιροπιαστό κέικ ινδοκάρυδου

Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα τηλεπεριοδικό και είναι από το βιβλίο "Ιδέες για κέικ". Γενικά με τα κέικ δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά αυτό βγήκε πολύ ωραίο. Δοκιμάστε το!

Υλικά:
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ινδική καρύδα
  • 1 φλυτζάνι φαρίνα
Σιρόπι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ, καλύπτουμε τη βάση με λαδόχαρτο και βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, βράζουμε 3 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου