Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Σπαγγέτι με σάλτσα μελιτζάνας

Όλο την πατάω στη λαϊκή και παίρνω περισσότερα απ' ότι έχω αρχικά σκοπό. Μου έχει τύχει να μην πάρω καρότσι μαζί μου για να μην ξεγελαστώ και γύρισα σπίτι φορτωμένη κάνοντας διαλείμματα στο δρόμο από το βάρος! Ξεκινάς να παίρνεις μετρημένα κομμάτια και ο κάθε παραγωγός σου βάζει κάτι παραπανω να στρογγυλοποιήσει το ποσό και λίγα από από δω λίγα από κει φεύγεις από τη λαϊκή κουβαλώντας 10 κιλά...! Νομίζω ότι δεν συμβαίνει σε μένα....
Τώρα που βρίσκω φθηνές μελιτζάνες δοκιμάζω διάφορες συνταγές... σας παρουσιάζω λοιπόν μια αγαπημένη μου μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
2 μελιτζάνες
5 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι γεμάτο πελτέ ντομάτς
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 κουταλιά βασιλικός ξερός
λίγο μπούκοβο (προαιρετικό)
τυρί φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα και έπειτα στραγγίζουμε. 
Βουτάμε τις ντομάτες για λίγο σε καυτό νερό ωστε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα και τις χτυπάμε στο μούλτι ή τις τρίβουμε σε τρίφτη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες να σοταριστούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ, αλάτι-πιπέρι, λίγη ζάχαρη (μπούκοβο αν θέλουμε) και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και το ζαμπόν.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και μόλις γίνουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Σερβίρουμε με σπασμένη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου