Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κεφτεδάκια με σάλτσα


Πρωί πότε πρακτική της σχολής, πότε οικογενειακές υποχρεώσεις, μετά σπίτι να ταίσω τις γάτες μου να βάλω κι εγώ μια μπουκιά στο στόμα μου, να μαζέψω κι ότι προλαβαίνω και καπάκι φεύγω για σχολή, γυρίζω πια βράδυ. Ας κάνουμε κι ένα φαγάκι... τι καλύτερο από ένα comfort food χωρίς πολλούς μπελάδες... Πλάθεις κεφτεδάκια βάζεις στο φούρνο και ξεμπέρδεψες!

Υλικά:
  • 700 γρ. κιμά (ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι γαλέτα
  • 3/4 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα:
  • 1 συσκευασία κονκασέ ή 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  • 3/4 ποτήρι νερό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό ή ρίγανη
  • 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να ενσωματωθούν (αν βαριέστε να ζυμώνετε βάλτε όλα στο multi, γίνεται κι έτσι) και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
 Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι (με μέτρο γιατί θα μπει και το κεφαλοτύρι που είναι αλμυρό), πιπέρι και λίγη ζάχαρη και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, βασιλικό ή ρίγανη και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος ρίχνουμε από τη σάλτσα πάνω στους κεφτέδες για να μην στεγνώσουν.
 Εγώ τους συνόδεψα με ρύζι με λαχανικά (ακολουθεί συνταγή...)
.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου