Υλικά:
- 700 γρ. κιμά (ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλυτζάνι γαλέτα
- 3/4 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα:
- 1 συσκευασία κονκασέ ή 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 3/4 ποτήρι νερό
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- λίγο βασιλικό ή ρίγανη
- 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να ενσωματωθούν (αν βαριέστε να ζυμώνετε βάλτε όλα στο multi, γίνεται κι έτσι) και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος ρίχνουμε από τη σάλτσα πάνω στους κεφτέδες για να μην στεγνώσουν.
Εγώ τους συνόδεψα με ρύζι με λαχανικά (ακολουθεί συνταγή...)
.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου