Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Φασόλια με ζαμπόν / Jambonlu çali fasulyesi



Χαζεύοντας το βιβλίο "Altin Tabak" βρήκα μια διαφορετική ιδέα για φασολάκια. Η συνταγή αναφέρει τσαουλιά και για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρη αν αυτά που αγόρασα ήταν τσαουλιά όπως ισχυριζόταν ο πωλητής στη λαϊκή... Σύμφωνα με τη μαμά μου τα τσαουλιά είναι μακριά, πλακέ και φαρδιά χωρίς φασόλι μέσα. Αυτά που βρήκα ήταν μεν μακριά αλλά όχι ιδιαίτερα πλατσικωμένα... πάντως ήταν νόστιμα! Και με τη συγκεκριμένη συνταγή ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα λαδερά φασολάκια με ντομάτα.


Υλικά:
750 γρ. φασόλια τσαουλιά
100 γρ. χοντροκομμένο ζαμπόν
50 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα κόβουμε στα τρία στο μάκρος και έπειτα στη μέση κατά μήκος. Τα βάζουμε σε καυτό νερό με ανοιχτό καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο χωρίς να διαλύονται και σουρώνουμε. Σε σκεύος βάζουμε τριμμένο το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες, τα καβουρδίζουμε και προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατώνοντας.
Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου