Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκύθια και καρότο


Υλικά:

  • 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι (εγώ χρησιμοποίησα ποντίκι) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης


Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο κανα τέταρτο νωρίτερα. Το στεγνώνουμε με λίγο χαρτί υγείας. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ίσα να καλυφθεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να σωταριστούν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα καρότα σε ροδέλες να καραμελώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μισοσκεπάζουμε με ζεστό νερό ή ζωμό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια με χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εντωμεταξύ σωτάρουμε ελαφρά τα κολοκύθια και μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω βάζω και λίγη ζάχαρη αν χρειαστεί, και τα μαγειρέυω για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν όλα τέλεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου