Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Σπαγγέτι με σπανάκι και σάλτσα ροκφόρ ξινομυζήθρα


Τις προηγούμενες μέρες μου είχε φέρει ο άντρας μου ξινομυζήθρα από την Αμοργό. Ήταν τόσο ωραία που τη φάγαμε σε ελάχιστο χρόνο πάνω σε χωριάτικη σαλάτα ή συνοδεία σε άλλα φαγητά. Κι επειδή μας άρεσε τόσο πολύ μας έστειλαν κι άλλη. Αυτή τη φορά είπα να τη χρησιμοποιήσω και στη μαγειρική, είχα και λίγο σπανάκι στην κατάψυξη... οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι ωραίος συνδυασμός. 

Τώρα οι ποσότητες στα τυριά είναι ανάλογα τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός μπορεί να θέλετε λιγότερο ή περισσότερο ροκφόρ ή ξινομυζήθρα.

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή σπαγγετίνι Νο 6 χρησιμοποιήσα
  • 400-500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • 140 γρ. ροκφόρ η μπλε τυρί
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. νουνού γεύσεις σπιτικές
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • λίγο ελαιόλαδο

Σε ένα βαθύ τηγάνι (τόσο ώστε να χωράνε και τα μακαρόνια) ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο να σωτάρω ελαφρά το πράσο,  προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνω να μαραθεί προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ζεστό. 


Μόλις μαλακώσει το σπανάκι προσθέτουμε το νουνού και τα τυριά σπασμένα σε κύβους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση και λίγο μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν  τα τυριά. 

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα προσθέτοντας και λιγο νερό από αυτό που τα βράσαμε και ανακατεύουμε προσπαθώντας να αγκαλιάσει η σάλτσα όλα τα μακαρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου