Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Βελουτέ σούπα λαχανικών

Σιγά σιγά κρυώνει ο καιρός και μου έκανε όρεξη για μία σουπίτσα, έτσι συνδυάσα ότι λαχανικά είχα στο ψυγείο αυτά τα κουτουρού καμιά φορά βγαίνουν πολύ νόστιμα. Είναι ιδανική σκέψη αν σας έχουν ξεμείνει κάποια λαχανικά μην τα πετάξετε κάντε τα απλά μια σούπα. Τα υλικά είναι για μικρή δόση γύρω στις 4 μερίδες αν θέλετε τα αυξάνετε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 κολοκύθι
  • 3 φουντίτσες κουνουπίδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 καρότο
  • 1 - 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • λίγο κύμινο, τούμερικ (κιτρινόριζα), κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα δεν την βάζετε)
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
Τα λαχανικά μπορούμε να τα χοντροκόψουμε ή να τα ψιλοκόψουμε δεν έχει μεγάλη σημασία μια και θα πολτοποιηθούν. Όσο πιο μικρά τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν. 
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύουμε αφήνουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε, ρίχνουμε ζεστό νερό να καλυφθούν και προσθέτουμε και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσουν λιγο και δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε αλατοπιπέρο και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικα.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιουμε τη σούπα. Βάζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό για να διαλυθεί πιο εύκολα στη σούπα κι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε.
Την απολαμβάνουμε ζεστή, μπορούμε να γαρνίρουμε με κρουτόν, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή τσάιβς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου