ΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΦΑΚΗΣ
Τώρα που αρχίσαν τα κρύα σκέφτηκα να φτιάξω μια σούπα.
Θυμάμαι πως απ΄όλες τις σούπες που έφτιαχνε η μαμά μου,
η κόκκινη φακή ήταν η μόνη σούπα που έτρωγα ως παιδί.
η κόκκινη φακή ήταν η μόνη σούπα που έτρωγα ως παιδί.
Υλικά: 8 ποτήρια ζωμό, 1 3/4 ποτήρια κόκκινη φακή, 2 κρεμμύδια, 1 1/2 κουταλιές βούτυρο 3/4 φλυτζανάκι του καφέ αλεύρι, 1 κουτ. του γλυκού κόκκινο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε να βράσουμε τη φακή με 2 ποτήρια νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις πατάμε στο τρυπυτό.
Σε μια κατσαρόλα βάσουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την φακή, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και τα 8 ποτήρια ζωμό. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10΄ λεπτά. Τέλος δοκιμάζουμε το αλάτοπίπερο.
Μπορούμε να τη χτυπήσουμε στο τέλος στο μπλέντερ για να γίνει πιο βελούδινη.Σερβίρουμε με κρουτόν.
Καλή σας όρεξη!
πράγματι πολύ νόστιμη σούπα! Την έτρωγα ανελλιπώς ως παιδί.Λέω να τη μαγειρέψω κι εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπώς φτιάχνουμε τα κρουτόν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έκοψα ψωμί σε κυβακια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έβαλα να ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο και καψαλισα τα κυβακια ψωμιού ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν τραγανα
Διαγραφήευκολη και νοστιμη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφή