Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τυλιχτά σνίτσελ με σάλτσα πάπρικας και σεχριελίδικο πιλάφι / Paprikali Dana Sarmasi

Τυλιχτά σνίτσελ με μια διαφορετική γέμιση από τις συνηθισμένες...
(από το βιβλίο μαγειρικής "Altin Tabak"
τα συνοδεύω με πιλαφάκι που έχει μια μικρή τσαχπινιά, καβουρδισμένο κριθαράκι, 
όπως το φτιάχνει η μαμά μου.



Υλικά:
  • 4 σνίτσελ χοιρινά μεγάλα και λεπτά (ή μοσχαρίσια ότι προτιμάτε)
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
  • 4 σπόρους κάρδαμου κοπανισμένοι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ζωμό βοδινού 
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κουταλάκι πάπρικα 
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Υλικά για το ρύζι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3/4 φλυτζανάκι του καφέ κριθαράκι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
  • 3 1/5 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Ανατέβουμε το σέλινο, το μαϊντανό, το καρότο, το κάρδαμο, το φασκόμηλο(όλα ψιλοκομμένα). Κόβω τα σνίτσελ στη μέση έτσι ώστε να βγουν 8 ίσα κομμάτια. Τα απλώνω αλατοπιπερώνω ελαφρά και επάνω του απλώνω μία φέτα ζαμπόν και το 1/8 της γέμισης των μυρωδικών. Τα τυλίγουμε σε ρολάκια και δένουμε με σπάγγο. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψει. Βάζουμε τα ρολάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι αφήνουμε μερικά λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και το ζωμό ζεστό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα ρολά, τα καθαρίζουμε από τους σπάγγους και σουρώνουμε τη σάλτσα.

Για το ρύζι:


Ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα κατσαρολάκι.
Μόλις κάψει ρίχνουμε το κριθαράκι να καβουρδιστεί.
Όταν πάρει καφέ χρώμα ρίχνουμε και το ρύζι και το νερό,
αλάτι & πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου