Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μπουρέκια με λαχανικά


Υπέροχα μπουρεκάκια για όσους νηστεύουν κι όχι μόνο... 




Υλικά:
  • 1/4 λάχανο άσπρο
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 μίνι καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μικρά λευκά μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για άλειμμα 


Εκτέλεση:
Κόβουμε το λάχανο, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη, και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τζίντερ, την πιπερίτσα, το αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε με τα χέρια μας να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια και προσθέτουμε κι αυτά στα υπόλοιπα λαχανικα. Ανακατεύουμε την κέτσαπ με το ξύδι και ενσωματώνουμε στη γέμιση. 
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες. Παίρνουμε κάθε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, διπλώνουμε την κάτω άκρη, βάζουμε γέμιση στο διπλωμένο σημείο, διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολάκι. Τέλος κλείνουμε-κολλάμε την άκρη με λίγο νερό.
Αφού τα τυλίξουμε όλα τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσουν.

Μπορούμε να συνοδέψουμε με γλυκόξινη σάλτσα. Η δική μου είναι με κέτσαπ, χυμό πορτοκαλιού, ξύδι, πετιμέζι και λίγο λάδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου