Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλυτζάνι του καφέ πλιγούρι ψιλό μουσκεμένο με 1 φλυτζανάκι νερό
- 1 χούφτα καρύδι τριμμένο
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ασπράδια αυγών
- γαλέτα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια και τον πατάμε με ένα πιρούνι να γίνει σπυρωτός. Μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά. Ρίχνουμε και το πλιγούρι, καθώς και το καρύδι. Τ' ανακατεύουμε όλα μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε χτυπάμε ελαφρώς τ' ασπράδια και σε ένα άλλο βάζουμε την γαλέτα για πανάρισμα.
Κανονικά γίνεται με γιουφκά στρογγυλό και τον κόβουνε σε τρίγωνα κομμάτια και τυλίγουνε από την μεγάλη πλευρά προς τη μύτη. Αλλά αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε φύλλα κρούστας, τα οποία κόβουμε κατά μήκος, διπλώνουμε την άκρη, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε από τα δύο πλαϊνά και τυλίγουμε σε φλογέρα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα σε ένα τηγάνι. Βουτάμε τις φλογέρες πρώτα στο ασπράδι και έπειτα στη γαλέτα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσέχουμε το λάδι να μην καίει πάρα πολύ και μαυρίσουν γρήγορα τα μπουρέκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου