Υλικά για 2 πίτσες
για τη ζύμη (από το φακελάκι μαγιά στιγμής Γιώτης):
για σάλτσα και γαρνιτούρα:
για τη ζύμη (από το φακελάκι μαγιά στιγμής Γιώτης):
- 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής Γιώτης
- 1 φλυτζάνι νερό
- 2/3 φλυτζανιού λάδι
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
για σάλτσα και γαρνιτούρα:
- 1 κουτί ντομάτας στον τρίφτη ή χυμό
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- λίγο ξερό βασιλικό
- 2 κρεμμύδια
- 6 μικρά μανιτάρια λευκά
- 6 ελιές
- 2 πιπεριές τουρσί
Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπωλ βάζετε το νερό, το οποίο έχετε ζεστάνει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη μαγιά και μετά σιγά-σιγά το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν. Ζυμώνετε τη ζύμη καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και προς το τέλος ρίχνετε το κορν φλάουρ. Σκεπάζετε τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ή κατευθείαν μέσα στο ταψί με τα χέρια.
Στο μεταξύ όσο περιμέναμε να φουσκώσει η ζύμη ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι ελαιόδο να ζεσταθεί και προσθέτετε τη ντομάτα, το πελτέ, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε και το βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά
Πάνω από τις δύο πίτσες απλώνουμε τη σάλτσα, κόβουμε όλα λαχανικά σε φέτες και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Εγώ το βάζω στη προτελευταία σκάλα του φούρνου κάτω με αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου