Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πανακότα με άρωμα μαστίχας

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα στο γαστρονόμο, μόνο που έχω μετατρέψει τα υλικά σε φλυτζάνια.
Ξέρω ότι στα γλυκά πρέπει να είναι όλα σε γραμμάρια αλλά δεν έχουμε όλοι ζυγαριές... και εμένα η ηλεκτρόνικη (με καινούργιες μπαταρίες) λέει κάτι τρελά, βάζεις μια κουταλιά και σου λέει ένα κιλό,
 άντε να βγάλεις άκρη...

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
  • 3/4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (8 φύλλα του γιώτης)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 


Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Κοπανάμε τη μαστίχα με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Μόλις πάρει βράση στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά.
Τη μοιράζουμε σε 6 μπολ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες.

Λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Η γεύση τους αναδεικνύεται καλύτερα όταν δεν είναι εντελώς παγωμένα.
Εγώ τα γαρνίρω με μαρμελάδα φράουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου