Είχα δει μια φορά το Jamie Oliver να φτιάχνει portobello burger και παρόλο που δεν ήμουν fun των μανιταριών μου τρέχαν τα σάλια κι ήθελα να τα δοκιμάσω.
Χαζεύοντας λοιπόν στο σουπερμάρκετ είπα να αγοράσω για πρώτη φορά portobello και να τα δοκιμάσω. Νομίζω ότι τώρα πια έχω γίνει κι εγώ fun των μανιταριών...!
Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν μεζέ ή να τα κάνετε μπέργκερ να κάνετε και μερικές τηγανιτές πατάτες και τύφλα να έχουν τα ετοιματζίδικα!
Υλικά:
6 μανιτάρια portobello
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον μέτρια κομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή ότι άλλο προτιμάτε
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο
Για μπέργκερ
6 ψωμάκια στρογγυλά για μπέργκερ
μουστάρδα
ρόκα
κρέμα βαλσαμικού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον σε λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και ανακατευουμε ελαφρά.
Σε ένα ταψάκι αλοίφουμε λίγο βούτυρο και απλώνουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε σε κάθε ένα, ένα μικρό κυβάκι βούτυρο και γεμίζουμε με το μείγμα τέλος σκεπάζουμε από πάνω με το τυρί.
Ψήνουμε τα μανιτάρια στους 200 βαθμούς μέχρι μαλακώσουν και να πάρει χρυσό χρώμα το τυρί. Στο ενδιάμεσο ανοίγουμε και περιχύνουμε τα μανιτάρια με το ζουμάκι που θα βγει στο ταψί.
Τα απολαμβάνουμε σκέτα με σαλάτα ρόκα ή μπορούμε να τα κάνουμε μπέργκερ.
Για να τα κάνουμε μπέργκερ. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βουτάμε με την κομμένη πλευρά για 1 λεπτό στο ζουμί που έχει βγει στο ταψί από τα μανιτάρια. Βάζουμε μουστάρδα στο ψωμάκι, το μανιτάρι κι από πάνω ρόκα (αν θέλουμε βάζουμε και λίγη κρέμα βαλσαμικού στη ρόκα) κλείνουμε το μπέργκερ και ... δαγκώνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου