Μετά από καιρό επιστρέφω με ένα κλασσικό φαγάκι...
Μπορεί να κάνει ζέστη και ο φούρνος να ανεβάζει τη θερμοκρασία της κουζίνας μας αλλά η νοστιμιά αξίζει. Φτιάχτε το νωρίς το πρωί της Κυριακής να το φάτε μόλις επιστρέψετε από τη θάλασσα! Χρησιμοποίησα τις χειροποίητες χυλοπίτες που φτιάχνει η εταιρεία "Ροδόμελο" από το Λεωνίδιο Αρκαδίας, οι οποίες είναι οι νοστιμότερες που έχω φάει!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 φλυτζάνια χυλοπίτες χειροποίητες "Ροδόμελο"
- 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μπούτια κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε και καίμε τυχόν τριχούλες-φτερά που έχουν μείνει.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε τα μπουτάκια να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και 1 ποτήρι νερό, καθώς επίσης και τα μπαχάρια, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Μεταφέρουμε τα μπούτια με τη σάλτσα σε ταψί και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα και μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα... ότι προτιμάτε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου