Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Χοιρινό με λαχανικά με σάλτσα μουστάρδας και κρέμα γάλακτος


Την Κυριακή είχα ξεπαγώσει το χοιρινό χωρίς να ξέρω τι να το κάνω... σκεφτόμουν χοιρινό με λάχανο αλλα είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο την προηγούμενη βδομάδα... ψαχούλεψα στο ψυγείο τι άλλο είχα ... και σιγά σιγά βγήκε η συνταγή. Πρώτη φορά που πετυχαίνω τόσο νόστιμο αλά κρέμ, ίσως γιατί απέφυγα να το φορτώσω στην κρέμα και έσπασα τη γλυκύτητα της κρέμας με μουστάρδα. Πάντως το σπίτι μοσχομύρισε και το χοιρινό έγινε λουκούμι!

Υλικά:
  • 700 γρ. χοιρινή σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 5 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ίσα να καλύψει τον πάτο σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα καρότα και το τζίντζερ.
  2. Αφήνουμε να ψηθούν μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί 2 λεπτά το αλκοολ και κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. 
  3. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το πιπέρι ανακατεύοντας να πάει παντού και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό (εγώ για έξτρα νοστιμιά είχα κρατήσει ζουμάκι με λιπάκι από μπριζόλες χοιρινές που είχα μαγειρέψει με κρασί, το ντεγκλασάρισμα δηλαδή που στο ψυγείο μετά γίνεται κάτι σαν σπιτικός ζελεζωμός... και έβαλα μια κουταλιά με το νεράκι). \
  4. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα καρότα και το κρέας. 
  5. Προσθέτουμε αλάτι, μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να μαλακώσουν εντελώς και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε βγάλει από πριν από το ψυγείο μην είναι παγωμένη. 
  6. Μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δέσουν όλα μαζί, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Εγώ το συνόδευσα με πλιγούρι μαγειρεμένο με σοταρισμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 κουτ/άκι ξερό κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου