Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κριθαρότο με λουκάνικο, μελιτζάνα και λιαστή ντομάτα


Έχοντας γυρίσει από ολιγοήμερες διακοπές και με λίγα υλικά στο ψυγείο ξεχασμένα, ήθελα να φτιάξω κάτι εύκολο. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει κάτι πολύ νόστιμο! Το χωριάτικο λουκάνικο ταίριαξε άψογα με τη λιαστή ντομάτα και τη μελιτζάνα... καμιά φορά αυτά τα πιάτα με ότι έχουμε είναι πολύ πετυχημένα!


Υλικά:
2 μελιτζάνες τσακώνικες
2 χωριάτικα λουκάνικα χοιρινά
1 κρεμμύδι
1-2 πιπεριές πράσινες
5 λιαστές ντομάτες
200γρ. κριθαράκι
1 κύβο κοτόπουλου
1 λίτρο νερό περίπου
1 φλυτζανάκι του καφέρ λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε όλα τα λαχανικά, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη να κάψει και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, τον κουρκουμά και τέλος το κριθαράκι. Αφήνουμε να τσιγαριστεί 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον κύβο και προσθέτουμε το νερό ζεστό, αρχικά τόσο όσο να σκεπάζει το κριθαράκι και μετά σιγά σιγά όσο πίνει τα υγρά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κολήσει. Χοντροκόβουμε και τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές στο φαί. Στο μεταξύ σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε κύβους και τα προσθέτουμε κι αυτά όσο βράζει το κριθαράκι.
Δοκιμάζουμε πως είναι από αλάτι γιατί έχει κι ο κύβος και δεν θέλουμε να το κάνουμε πολύ αλμυρό, αν χρειαστεί ενισχύουμε.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε αν θέλουμε σπασμένη φέτα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου