Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πένες φούρνου

Μια εύκολη συνταγή που βρήκα, δεν χρειάζονται καν προβράσιμο τα μακαρόνια. Τα βάζεις όλα στο ταψί και κατευθείαν στο φούρνο. Εγώ τα έκανα και σε ταψάκι μιας χρήσης οπότε ούτε ταψιά να πλένω μετά...

Υλικά:
1 πακέτο πένες ή βίδες ή κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. φέτα
200 γρ. κασέρι
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 1/2 λίτρο γάλα
100 γρ. αλλαντικά (εγώ χρησιμοποίησα διάφορα κομμένα που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ)
4 κουτ/κια του γλυκού βιτάμ
πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και απλώνουμε τα μακαρόνια άβραστα. Ρίχνουμε από πάνω το γάλα. Σκορπάμε μέσα τα αλλαντικά και πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα τυριά από πάνω και από πάνω βάζουμε σε διάφορα σημεία το βιτάμ.
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180-200, να έχουν ψηθεί τα μακαρόνια και να έχει πάρει ωραίο χρυσό χρώμα από πάνω.
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου