Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τάρτα μελιτζάνας

Υλικά:
  • 1 φύλλο ζύμη για τάρτες
  • 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ντομάτες κομμένες σε κύβους και στυμμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια διάφορα τυριά (εγώ έβαλα ανθότυρο, gouda και γραβιέρα Νάξου)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (αν έχουμε ψησταριά μπορούμε να τις ψήσουμε ολόκληρες μέσα σε αλουμινόχαρτο), ξεφλουδίζουμε και βάζουμε τη σάρκα σε σουρωτήρι να στραγγίξει από τα υγρά.
Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Κατεβάζουε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζαχαρίτσα).
Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο σκεύος, τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω φασόλια και ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, βγάζουμε τη λαδόκολλά, απλώνουμε πάνω το μείγμα της μελιτζάνας και από πάνω απλώνουμε τα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.
Την τάρτα την έφτιαξα με 300 γρ. αλεύρι, 150 γρ. βούτυρο κρύο, 1 κουτ/άκι ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 αυγό και νερό όσο χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου