Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πιπερόπιτα

Δοκιμάζοντας συνταγές για το γιορτινό τραπέζι... 


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 8 πιπεριές διάφορες (πράσινες, κίτρινες, φλωρίνης, κέρατο) κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε μπαστουνάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. τρίμματα φέτας
  • 250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα τυριά, λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αβγά χτυπημένα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα, βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα και στη συνέχεια τα άλλα μισά φύλλα λαδώνοντας και πάλι ένα-ένα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου