Όταν έρχεσαι από τη δουλειά κουρασμένη και θες να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο και νόστιμο για να μην πάρεις πάλι κάτι απ' έξω... Μια μακαρονάδα που μου θυμίζει λίγο από παλιές παιδικές γεύσεις, όταν δεν έτρωγα τα μακαρόνια με κιμά και η μαμά μου έκανε μακαρόνια με λουκανικάκια και κόκκινη σάλτσα.
Υλικά:
- Μακαρόνια Ολικής Άλεσης (χρησιμοποίησα 1/2 πακέτο MISKO ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ τριβελάκι)
- 4 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης σε κομμάτια
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά σε κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- Σκόρδο αποξηραμένο σκόνη
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, γύρω στα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ένα φλυτζανάκι του τσαγιού νερό (ή νερό από αυτό που βράζουμε τα μακαρόνια). Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμα.
Προσωπικά μου αρέσει να τα ανακατεύω αμέσως με τη σάλτσα, διαφορετικά μπορείτε να σερβίρετε από πάνω τη σάλτσα
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου