Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Κέικ Μήλου



Υλικά

  • 3 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 1 βιτάμ
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα, αλεσμένη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • λίγη μαύρη ζάχαρη για τη φόρμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αβγά, συνεχίζοντας για λίγα λεπτά το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
Όταν ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, προσθέτουμε και την καρυδόψιχα, με τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά, με μια μαρίζ.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε, με τη μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου