Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Κολοκυθόπιτα πανεύκολη



Μια συνταγή που την έκανα εντελώς με το μάτι και ότι είχε το ψυγείο. Τι καλύτερο από το να φτιάξεις κάτι για βράδυ γρήγορο και ελαφρύ που θα σου μείνει και για την άλλη μέρα για κολατσιό στο σπίτι ή να πάρεις μαζί σου στο γραφείο.

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ/άκι μπέικιν
  • 1 φλυτζάνι γαλέτα
  • 2 κολοκύθια μέτρια προς μεγάλα
  • 1 πράσο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
  • λίγο φέτα
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό. Μετά από λίγο (10 λεπτά περίπου) τα σφίγγουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα περιττά υγρά. 
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τη γαλέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι με το μπέικιν και το τυρί. Τέλος ρίχνουμε πιπεράκι και δυόσμο ανάλογα τα γούστα μας και σκορπάμε τη φέτα σπασμένη με το χέρι. Αλάτι δεν βάζω άλλο γιατί ειναι τα τυριά αλμυρά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα να καλυφθεί ο πάτος. Απλώνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει η πίτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου