Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Κέικ Λεμονιού


Βρήκα αυτή τη συνταγή του Βιτάμ σε ένα περιοδικό και είπα να τη δοκιμάσω. Ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα, καθώς βγήκε ένα κέηκ λεμονιού πολύ μυρωδικό και ζουμερό. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να ενθουσιαστείτε κι εσείς!

Υλικά για το κέικ:
  • 250 γρ. μαργαρίνη βιτάμ
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι και το γλάσο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα από τα 2 λεμόνια και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού. Συνεχίστε ρίχνοντας στο μείγμα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα, ανακατεύοντας μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αλείψτε με μαργαρίνη και αλευρώστε μία φόρμα κέικ και γεμίστε με το μείγμα. Ψήστε το κέικ για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. 
Για το σιρόπι: Αναμίξτε τον χυμό από το 1 λεμόνι μαζί με 100 γρ. ζάχαρη άχνη. Με ένα μαχαίρι τρυπήστε αρκετές φορές την επιφάνεια του κέικ και μουσκέψτε το με το σιρόπι λεμονιού.
Για το γλάσο λεμονιού: Ανακατέψτε καλά τον χυμό ενός λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη (150 γρ.) και ραντίστε με το γλάσο το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου