Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σπαγγέτι με παντζάρι και σάλτσα κιμά κουνουπιδιού


Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Έφτασε το Πάσχα κι ούτε που το έχω καταλάβει
Ευτυχώς σήμερα είχα ρεπό από τη δουλειά, ξεκούραση και πειραματισμός στην κουζίνα έτσι για να μας φτιάξεις η διάθεση.
Λοιπόν έχουν κυκλοφορήσει κάτι σπαγγέτι της Μέλισσα με λαχανικά,  με παντζάρι δεν είχα ξαναδεί και είπα να τα δοκιμάσω. Είναι πολύ καλή ιδέα για τις νηστίσιμες μακαρονάδες μια και δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση. Προσπαθώντας να σκεφτώ με τι σάλτσα θα ταιριάξει θυμήθηκα ένα κουσκούς από κουνουπίδι με παντζάρι που είχαμε φτιάξει στη σχολή μαγειρικής και μου άρεσε πάρα πολύ οπότε σκέφτηκα ότι αυτά τα δύο υλικά πάνε και γιατί όχι να μην κάνω κιμά από κουνουπίδι βάζοντας τα χαρακτηριστικά μυρώδικά της κλασσικής σάλτσας κιμά ωστε να θυμίζει στη γεύση.
 Τελικά έχω διαπιστώσει ότι το κουνουπίδι είναι ένα υλικό με πάρα πολλές εφαρμογές πέρα από το κλασσικό βραστό για σαλάτα κι αξίζει κανείς να το δοκιμάσει και σε άλλες παρασκευές. 
Ελπίζω να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη συνταγή και να μου πείτε τη γνώμη σας. 

Υλικά

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι με Παντζάρι Μέλισσα
  • 1 μικρό κουνουπίδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λίγο κρασί
  • πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο (να καλυφθεί ο πάτος) να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να διαφανήσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ζεστό (ή νερό από το βράσιμο των μακαρονιών) και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουνε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά (δάφνη, κανέλλα, πάπρικα) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. 

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, βάζουμε λίγη φυτίνη κι ελαιόλαδο στη ζεστή κατσαρόλα να κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε να πάει παντού. 

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μια και του άντρα μου του αρέσει να βάζει φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω είπα να δοκιμάσω να κάνω και λάδι μαϊντανού απλά έβαλα στο μπλέντερ μερικά κλαδάκια μαϊντανού μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη και αρκετό ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι (όλα με το μάτι) και τα χτύπησα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου