Υλικά
- 1 πακέτο Σπαγγέτι με Παντζάρι Μέλισσα
- 1 μικρό κουνουπίδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουτί κονκασέ
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγο κρασί
- πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο (να καλυφθεί ο πάτος) να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να διαφανήσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ζεστό (ή νερό από το βράσιμο των μακαρονιών) και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουνε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά (δάφνη, κανέλλα, πάπρικα) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, βάζουμε λίγη φυτίνη κι ελαιόλαδο στη ζεστή κατσαρόλα να κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μια και του άντρα μου του αρέσει να βάζει φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω είπα να δοκιμάσω να κάνω και λάδι μαϊντανού απλά έβαλα στο μπλέντερ μερικά κλαδάκια μαϊντανού μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη και αρκετό ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι (όλα με το μάτι) και τα χτύπησα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου